EEN GROENE EN CREATIEVE STAD

In Arnhem vind je het allemaal

Arnhem heeft een groot en gezellig centrum dat bestaat uit horeca en winkels en leuke evenementen. Wil je even uit de stad weg en de natuur opzoeken? Ook dat kan. Arnhem is eerder verkozen tot groenste stad van Europa en dat merk je! De stad ligt tegen Het Nationale Park De Hoge Veluwe wat het grootste laaglandnatuurterrein in Noordwest-Europa is, daarnaast stroomt de Rijn zelfs door de stad.

Arnhem is naast een groene stad ook zeer creatief. Zo staat in Arnhem de Hogeschool van de Kunsten. Daarmee wordt niet alleen culturele maar ook ruimte voor creativiteit gegeven in de stad. Dit zie je onder andere terug in de diversiteit van evenementen die in Arnhem georganiseerd worden. 

ZO IN DE STAD OF AAN DE RIJN

Rustig wonen in een stadse omgeving

In Gashouderskwartier woon je rustig in een stadse omgeving. Zo kan je in rust genieten van je eigen tuin. Loop je de deur uit, dan loop je het plezier van de stedelijke gezelligheid tegemoet. Gashouderskwartier is een buurt die niet alleen voor kinderen zeer geschikt is. Deze wijk is bij uitstek geschikt voor huishoudens die willen genieten van de voordelen die de stad te bieden heeft maar met de voordelen van de rust van de wijk.

Bereikbaarheid

Gashouderskwartier is een unieke plek. Hier woon je dicht bij het centrum met Arnhem Centraal op fietsafstand. De terrasjes aan de Rijnkade en de supermarkt vind je op loopafstand. Het Gashouderswartier is goed bereikbaar met de auto, bus, fiets en de trein. Aan het einde van de Van Oldenbarneveldtstraat pak je de bus of fiets in 8 minuten naar Centraal Station Arnhem en Station Arnhem Velperpoort.

Ga je liever met de auto op pad? Met 10 minuten zit je op de A12 of de A325 en kun je alle kanten op. Elke woning beschikt straks over een eigen parkeerplaats op een privé parkeerterein.

Voorzieningen

Vlak bij Het Gashouderskwartier vind je alle voorzieningen die je nodig hebt. Van winkels tot scholen en horeca. Alles is op steenworp afstand. Met de fiets ben je binnen 3 minuten op de markt voor de Eusebiuskerk. 

Voor je dagelijkse boodschappen heb je keuze uit meerdere supermarkten, namelijk een Jumbo en een Aldi op fietsafstand en nog dichterbij zit de nieuwe Albert Heijn en de Spar. 

In de nabije omgeving zijn meerdere basisscholen en kinderopvanglocaties. Verder vind je in Arnhem diverse middelbare scholen en zijn jouw kinderen toe aan een vervolgopleiding? Er zijn allerlei mbo- en hbo-scholen. En als kers op de taart heeft Arnhem het ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten.

Ondernemen

Op steenworp afstand van het Gashouderskwartier ligt het voormalige fabrieksterrein van Coberco. Dit wordt getransformeerd van industrie naar een gemengd gebied waar gewoond én gewerkt gaat worden. Aan de industriële historie wordt met een nieuwe generatie ondernemers nieuwe betekenis gegeven.

Voel jij je thuis in de creatieve en rauwe Melkfabriek? Ben jij de ondernemer die de oude lijsten van de Van Ginkel opnieuw invult? Of kies je liever een voormalig pakhuis als broedplaats voor jouw bedrijf?

Lees hier meer over ondernemen

 

DE MELKFABRIEK

Een bruisende plek voor jong en oud

De Melkfabriek is onderdeel van Het Nieuwe Kadekwartier. Bewoners van het Gashouderkwartier lopen er zo naartoe. Hier is altijd van alles te doen. Cultuur, muziek, art, fashion & food: De Melkfabriek is een plek voor een mooie mix van én voor iedereen. Loop daarna nog even langs de Rijn en zo weer terug naar huis. Genieten in jouw eigen stukje Arnhem.

Stofferingsservice Gashouderskwartier

Alle woningen in Gashouderskwartier zijn nog niet instap klaar en moeten dus nog voorzien worden van vloerafwerking. Hügge voorziet de bewoners van Gashouderskwartier in deze behoefte. Kies je een vloer van Hügge dan weet jij in ieder geval zeker dat de uitgekozen ondervloer en het laminaat voldoen aan de strenge gestelde eisen voor vloerverwarming en contactgeluid.

Kan ik al een kijkje gaan nemen?
Ja dat kan zeker. Onderstaand zie de link naar het stofferingsportaal. In het portaal kan jij alvast virtueel een kijkje nemen of een afspraak plannen in onze showroom. We begrijpen dat je nieuwsgierig geworden bent, dus neem snel eens een kijkje.

Stofferingsportaal Gashouderskwartier

100 JAAR GASPRODUCTIE

Wonen op een locatie met rijke historie

De eerste gasfabriek in Arnhem is aan het Roermondsplein gebouwd, dit was in 1844. Door de toenemende vraag naar gas werd deze locatie al snel te klein voor de groeiende stad Arnhem. In 1865 is daarom besloten een nieuwe gasfabriek te bouwen aan de Westervoortsedijk. De locatie waar nu de woningen van het Gashouderskwartier gebouwd gaan worden.