In 8 stappen naar jouw droomwoning

Vul je woonwensen in en wellicht verhuis jij uiteindelijk naar het nieuwe stadsdeel van Arnhem. Je bent
8 stappen verwijderd van jouw nieuwe droomwoning in Gashouderskwartier.

1

Woonwensen

Vul jouw gegevens in op de website en je ontvangt een bevestigingsmail waar je de registratie moet bevestigen. Gefeliciteerd, je hebt een account voor Gashouderskwartier. Ga snel naar je account en vul jouw woonwensen in! 

2

Start verhuur

Fase 1 van Gashouderskwartier is volledig verhuurd. De verhuur van fase 2 start op 24 mei. Als je een account hebt aangemaakt, word je als eerste op de hoogte gebracht van de start verhuur.

3

Inschrijven

De inschrijving verloopt via jouw account. In de inschrijving dien je jouw woon- en werksituatie aan te geven en aan de hand van jouw situatie bepalen wij welke informatie je via Datakeeper moet aanleveren. Lees in de volgende stap meer over Datakeeper. Alle inschrijvingen voor de sluitingsdatum worden meegenomen in de toewijzingsronde.

4

Datakeeper

Om op een veilige en betrouwbare manier in aanmerking te kunnen komen voor een woning in Gashouderskwartier, worden je (persoons)gegevens geverifieerd via Datakeeper. Datakeeper is een applicatie op je telefoon om dit veilig en snel te doen. Met Datakeeper kunnen we jouw privacy beter waarborgen en ben je zelf in controle over de verstuurde gegevens.

Zodra de verhuur start kun je de inschrijving met behulp van Datakeeper starten. Je dient te beschikken over de inloggegevens van jouw DigiD. Het is helaas niet mogelijk om in te loggen met de DigiD app. Je moet in het bezit zijn van je gebruikersnaam, wachtwoord en je moet ervoor zorgen dat de sms-verificatie aanstaat. Kijk op: https://www.digid.nl/inlogmethodes/sms-controle/ om te controleren of de sms-verificatie aanstaat.

5

Toewijzing

Na de inschrijfperiode zullen de woningen worden toegewezen. Het toewijzingproces gaat automatisch via de verdeelassistent. Er wordt bij de toewijzing rekening gehouden met de inkomenseis: minimaal 1 en maximaal 2 keer modaal. De toewijzing is op voorbehoud van aanvullende documentatie die je na acceptatie van de toewijzing moet aanleveren via Datakeeper.

6

Aanvullende documenten

Als een appartement aan je is toegewezen, kun je deze accepteren of weigeren. Na acceptatie zullen aanvullende documentatie aan de hand van jouw situatie worden uitgevraagd. De documentatie dien je weer met behulp van Datakeeper aan te leveren.

7

Digitaal tekenen

Als jouw documentatie is goedgekeurd, wordt er een huurovereenkomst opgesteld. Deze wordt aangeboden per mail en kun je digitaal ondertekenen. 

8

Oplevering

Vaak wordt er iets voor de oplevering een kijkdag georganiseerd voor contractanten. Je kunt dan alvast alle maten opmeten zodat je jezelf kunt voorbereiden voor de verhuizing. De verwachte oplevering van fase 2 is in oktober 2023. Minimaal vier weken voor de definitieve datum, ontvangen de huurders bericht over de oplevering.